W dniu 14 lipca 2021 Muzeum Ziemi Wschowskiej odwiedzili uczestnicy obozu harcerskiego z Lubina. Podczas lekcji muzealnej p.t.: ,,Co jadali Polscy królowie? Z dziejów kuchni królewskiej”, harcerze dowiedzieli się o zwyczajach monarszego stołu oraz o ulubionych przysmakach polskich władców.
Na warsztatach młodzi kuchmistrzowie przygotowali według własnych przepisów królewskie desery odtworzone w masie solnej. Grupa zwiedziła również ekspozycję stałą oraz wzięła udział w zajęciach z alpakami.
![](https://muzeum.wschowa.pl/wp-content/uploads/20210714_1017_m021-1024x676.jpg)
![](https://muzeum.wschowa.pl/wp-content/uploads/20210714_1018_m025-1024x745.jpg)
![](https://muzeum.wschowa.pl/wp-content/uploads/20210714_1115_m071-1024x683.jpg)
![](https://muzeum.wschowa.pl/wp-content/uploads/20210714_1132_m096-1024x738.jpg)
![](https://muzeum.wschowa.pl/wp-content/uploads/IMG_6360-1024x594.jpg)
![](https://muzeum.wschowa.pl/wp-content/uploads/IMG_6367-1024x758.jpg)